Květák po indicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květák po indicku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 12857 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Hořčičné semínko |
1 kávová lžička | Kari koření |
1 ks | Květák |
60 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
0,3 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 883,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 156,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hořčičné semínko, Kari koření, Květák, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Květák po indicku postup přípravy receptu:
1 | Květák omyjeme a rozdělíme na růžičky - ponecháme je vcelku. Cibuli a česnek oloupeme, papriky očistíme a umeleme. Hořčičná semínka roztlučeme v hmoždíři. |
2 | Do rozpuštěného másla vložíme zeleninovou kaši, koření a sůl. Přidáme růžičky květáku a dusíme ve vlastní šťávě na mírném ohni bez podlévání. |