Svítek ze zbylého dušeného hrášku (upotřebení zbytků) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svítek ze zbylého dušeného hrášku (upotřebení zbytků)
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 12859 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
0,5 stroužek | Česnek |
130 g | Hrášek |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
43,5 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Tuk rostlinný |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 269,3mg |
Draslík | 263,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hrášek, Strouhanka, Sůl, Tuk rostlinný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Svítek ze zbylého dušeného hrášku (upotřebení zbytků) postup přípravy receptu:
1 | Máslo utřeme ze žloutky, přidáme dušený prolisovaný hrášek, česnek utřený se solí a na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků se strouhankou. |
2 | Upečeme v tukem vymaštěném pekáči v troubě. |
Poznámka
Podáváme se salátem.