Jednoduchý recept

Kvas z červené řepy

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12886

Ingredience

50 g Chléb celozrnný pšeničný
2 l Voda pitná
1 kg Červená řepa

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 554 kcal
Kilojoule 2 316kJ
32% Sacharidy 116 g
5% Tuky 3 g
55% Sodík 1 g
40% Bílkoviny 23 g

Kvas z červené řepy postup přípravy receptu:

1

Řepu dobře omyjeme, oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a vložíme do sklenice. Zalijeme ji převařenou teplou vodou.

2

Přidáme kousky tmavého chleba i s kůrkou, přikryjeme propíchaným papírem a umístíme na teplém místě.

3

Po několika dnech slijeme kvas do lahví a pevně zazátkujeme.

4

Kvas používáme při přípravě boršče.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept