Kapustové lívance kynuté - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapustové lívance kynuté
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 12893 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 plátek | Anglická slanina |
20 g | Droždí |
2 šálek | Kapusta hlávková |
0,3 l | Mléko polotučné |
6 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 155,9mg |
Draslík | 728,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 19g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 150,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Droždí, Kapusta hlávková, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapustové lívance kynuté postup přípravy receptu:
1 | Kapustu uvaříme v osolené vodě, necháme okapat a na hrubo nasekáme. |
2 | Připravíme kvásek z vlahého mléka a droždí. |
3 | Slaninu drobně nasekáme, sklovitě vyškvaříme, přilijeme mléko, vmícháme žloutky, mouku, kapustu, kvásek a na závěr lehce vmícháme tuhý sníh. |
4 | Z těsta pečeme lívance v lívanečníku. |