Rybí polévka (z kapra) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí polévka (z kapra)
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 129 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
60 g | Celer bulvový |
800 ml | Hovězí vývar základní |
400 g | Kapr obecný |
40 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
120 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g | Mrkev kořen |
0,3 g | Muškátový květ |
0,3 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel kořen |
7 g | Petržel - nať |
13,3 g | Polévkové koření |
13,3 g | Sůl |
66,6 g | Tuk |
133,3 g | Vnitřnosti z kaprů |
800 ml | Voda pitná |
80 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 42,5mg |
Draslík | 228,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Hovězí vývar základní, Kapr obecný, Muškátový květ, Petržel kořen, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Polévkové koření, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vnitřnosti z kaprů nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí polévka (z kapra) postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a opláchnuté kapří hlavy a vnitřnosti každé zvlášť uvaříme v mírně osolené vodě. Maso z hlav i vnitřností nakrájíme na malé kousky. |
2 | Kořenovou zeleninu očistíme, opláchneme a nakrájíme na nudličky. Zalijeme ji trochou vývaru a uvaříme. |
3 | Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, přidáme mletý květ a pepř. |
4 | Za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem z hlav a vnitřností, ze zeleniny a vývarem, uvedeme do varu a za občasného prošlehávání nejméně 20 minut vaříme. |
5 | Ke konci varu přilijeme mléko, krátce povaříme a polévku procedíme hustým cedníkem. |
6 | Nakonec do polévky přidáme nakrájené maso, kořenovou zeleninu, krátce povaříme a dochutíme polévkovým kořením a solí. Důkladně provaříme. |
7 | Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku spolu se žemlí nakrájenou na nudličky a osmaženou na másle vkládáme do polévky při podávání. |
Poznámka
Máslo čerstvé: na osmažení žemle