Jednoduchý recept

Rybí polévka (z kapra)

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 129
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

60 g Celer bulvový
800 ml Hovězí vývar základní
400 g Kapr obecný
40 g Máslo čerstvé
500 ml Mléko polotučné
120 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Mrkev kořen
0,3 g Muškátový květ
0,3 g Pepř černý mletý
40 g Petržel kořen
7 g Petržel - nať
13,3 g Polévkové koření
13,3 g Sůl
66,6 g Tuk
133,3 g Vnitřnosti z kaprů
800 ml Voda pitná
80 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 251 kcal
Kilojoule 1 048kJ
5% Sacharidy 18 g
37% Tuky 27 g
38% Sodík 767 mg
23% Bílkoviny 13 g

Rybí polévka (z kapra) postup přípravy receptu:

1

Očištěné a opláchnuté kapří hlavy a vnitřnosti každé zvlášť uvaříme v mírně osolené vodě. Maso z hlav i vnitřností nakrájíme na malé kousky.

2

Kořenovou zeleninu očistíme, opláchneme a nakrájíme na nudličky. Zalijeme ji trochou vývaru a uvaříme.

3

Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, přidáme mletý květ a pepř.

4

Za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem z hlav a vnitřností, ze zeleniny a vývarem, uvedeme do varu a za občasného prošlehávání nejméně 20 minut vaříme.

5

Ke konci varu přilijeme mléko, krátce povaříme a polévku procedíme hustým cedníkem.

6

Nakonec do polévky přidáme nakrájené maso, kořenovou zeleninu, krátce povaříme a dochutíme polévkovým kořením a solí. Důkladně provaříme.

7

Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku spolu se žemlí nakrájenou na nudličky a osmaženou na másle vkládáme do polévky při podávání.

Poznámka

Máslo čerstvé: na osmažení žemle

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept