Zapékaná kukuřičná kaše se sýrem
50 min.
Ingredience
- 500gramůMouka kukuřičná
 - 150gramůSýr Parmezán
 - 1špetkaSůl
 - 6kusůVejce slepičí
 - 1litrMléko polotučné
 - 150gramůSýr Ementál (Primátor)
 - 1šálekSmetana 12% (konzumní)
 - 20gramůMáslo čerstvé
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
755 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
32 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z osoleného mléka a mouky uvaříme řidší kaši. Vmícháme do ní 2/3 nastrouhaného parmezánu, ementál nakrájený na kostičky a vejce.
 - 2Zapékací mísu vymažeme máslem, nalijeme do ní kaši, zalijeme smetanou a posypeme zbylým sýrem.
 - 3Kaši zapečeme v troubě dorůžova. Podáváme horkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.