Recept

Zapékaná kukuřičná kaše se sýrem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 12980

Ingredience

1 l Mléko polotučné
500 g Mouka kukuřičná
20 g Máslo čerstvé
250 ml Smetana 12% (konzumní)
150 g Sýr Ementál (Primátor)
150 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 755 kcal
Kilojoule 3 159kJ
22% Sacharidy 80 g
42% Tuky 32 g
26% Sodík 521 mg
62% Bílkoviny 35 g

Zapékaná kukuřičná kaše se sýrem postup přípravy receptu:

1

Z osoleného mléka a mouky uvaříme řidší kaši. Vmícháme do ní 2/3 nastrouhaného parmezánu, ementál nakrájený na kostičky a vejce.

2

Zapékací mísu vymažeme máslem, nalijeme do ní kaši, zalijeme smetanou a posypeme zbylým sýrem.

3

Kaši zapečeme v troubě dorůžova. Podáváme horkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept