Zapékaná kukuřičná kaše se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaná kukuřičná kaše se sýrem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 12980 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
20 g | Máslo čerstvé |
1 l | Mléko polotučné |
500 g | Mouka kukuřičná |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Ementál (Primátor) |
150 g | Sýr Parmezán |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 322,2mg |
Draslík | 175,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 178,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 48,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka kukuřičná, Smetana 12% (konzumní), Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zapékaná kukuřičná kaše se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Z osoleného mléka a mouky uvaříme řidší kaši. Vmícháme do ní 2/3 nastrouhaného parmezánu, ementál nakrájený na kostičky a vejce. |
2 | Zapékací mísu vymažeme máslem, nalijeme do ní kaši, zalijeme smetanou a posypeme zbylým sýrem. |
3 | Kaši zapečeme v troubě dorůžova. Podáváme horkou. |