Jednoduchý recept

Krémová polévka z rybího filé (nebo z kapra)

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 130

Ingredience

30 g Cibule
2 l Hovězí vývar základní
200 g Kapr obecný
300 ml Mléko polotučné
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
70 g Máslo čerstvé
10 g Petržel - nať
10 g Sůl
60 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 141 kcal
Kilojoule 588kJ
2% Sacharidy 8 g
10% Tuky 8 g
46% Sodík 926 mg
18% Bílkoviny 10 g

Krémová polévka z rybího filé (nebo z kapra) postup přípravy receptu:

1

Vykuchané, očištěné a opláchnuté ryby mírně osolíme a podusíme na třetině dávky másla. Potom ryby vykostíme a se zbylou šťávou prolisujeme hustým cedníkem.

2

Cibuli a zeleninu nakrájíme na jemné nudličky a osmahneme na další třetině másla.

3

Dávku prosáté mouky za občasného míchání opražíme na sucho a za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem.

4

Uvedeme do varu a za občasného prošlehání vaříme nejméně půl hodiny.

5

Ke konci varu přilijeme mléko, krátce povaříme a polévku procedíme hustým cedníkem.

6

Nakonec do polévky vložíme osmahnutou zeleninu a prolisované rybí maso, zjemníme zbylým máslem a krátce převaříme.

7

Omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať vkládáme do polévky při podávání.

Poznámka

Ryby vykuchané: (nebo filé)

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept