Recept

Křehký meruňkový páj

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 1304

Ingredience

100 g Cukr krupice
1 ks Karambola
600 g Meruňky
1 polévková lžíce Mléko polotučné
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
130 g Máslo čerstvé
100 g Piškoty cukrářské
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 267 kcal
Kilojoule 1 116kJ
10% Sacharidy 35 g
16% Tuky 12 g
3% Sodík 63 mg
9% Bílkoviny 5 g

Křehký meruňkový páj postup přípravy receptu:

1

Nejprve smícháme mouku, máslo, cukr, mléko, žloutky a špetku soli a vypracujeme soudržné těsto, které dáme ve fólii do lednice. Necháme asi hodinu vychladit.

2

Rozvírací formu vymažeme a vysypeme rozdrobenými piškoty.

3

Meruňky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Karambolu rovněž omyjeme a osušenou nakrájíme na plátky.

4

Těsto na pomoučeném vále rozválíme na tenký kulatý plát a vložíme do formy. Naskládáme meruňky (klenbou vzhůru) a plátky karamboly.

5

Přebývající těsto oddělíme a vyválíme z něj další kulatý tenký plát. Tímto zakryjeme ovoce, okrajem přitiskneme k sobě a potřeme rozšlehaným vejcem. Povrch propíchneme vidličkou.

6

Troubu předehřejeme na 225C, koláč pečeme dozlatova asi 25minut.

7

Páj servírujeme posypaný moučkovým cukrem.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept