Růžičková kapusta s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Růžičková kapusta s jablky
Růžičková kapusta s jablky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 13048 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 ks | Jablka |
400 g | Kapusta růžičková |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 50,5mg |
Draslík | 226,8mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 64,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Citronová šťáva, Jablka, Muškátový oříšek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta růžičková, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Růžičková kapusta s jablky postup přípravy receptu:
1 | Omyté kapustičky křížem nakrojíme v košťálu a v osolené vodě je uvaříme téměř do měkka. |
2 | Oloupaná, jádřinců zbavená jablka nakrájíme na osminky, které ještě podélně rozkrojíme a zakapeme citronovou šťávou. |
3 | V pánvi rozškvaříme plátky slaniny, přidáme jemně pokrájenou cibuli a mírně ji osmahneme. Tuk slijeme, přidáme připravená jablka a za občasného promíchání je opečeme do měkka. Dále přidáme uvařené a okapané kapusty, nastrouhaný muškátový oříšek, sůl, pepř. Vše zalijeme smetanou a povaříme asi 5 minut. |
4 | Kapustičky s jablky podáváme horké jako přílohu k drůbeži nebo k rybě. |
Poznámka
Servírujeme teplé.