Švestkový pudink s pomerančovou šťávou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švestkový pudink s pomerančovou šťávou
Švestkový pudink s pomerančovou šťávou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13056 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
72 g | Cukr krupice |
250 ml | Mléko plnotučné |
2 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
2 polévková lžíce | Sherry brandy |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
4 šálek | Švestky |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 296,8mg |
Draslík | 288,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 259,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Pomerančová šťáva, Sůl, Švestky, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Sherry brandy, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Švestkový pudink s pomerančovou šťávou postup přípravy receptu:
1 | Omyté švestky vypeckujeme, nakrájíme na kousky, promícháme s polovinou dávky cukru a s pomerančovou šťávou. Směs necháme chvíli stát. |
2 | V kastrůlku nad párou ušleháme žloutky se zbylým cukrem, solí a mlékem do husta. Odstavíme z ohně a necháme za občasného promíchání vychladnout. Potom vmícháme sherry a ušlehanou smetanu. Nakonec zlehka přimícháme připravené švestky. |
3 | Pudink rozdělíme do mističek nebo do pohárů a dáme vychladit. |
Poznámka
Servírujeme studené.