Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13059

Ingredience

90 g Cukr třtinový
0,5 kávová lžička Hřebíček mletý
0,5 šálek Melasa
575 g Mouka pšeničná hladká T 650
35 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Skořice mletá
0,5 kávová lžička Soda jedlá
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 kávová lžička Voda pitná
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 544 kcal
Kilojoule 2 277kJ
30% Sacharidy 107 g
10% Tuky 7 g
6% Sodík 112 mg
22% Bílkoviny 12 g

Tradiční zázvorky postup přípravy receptu:

1

V míse utřeme změklé máslo s cukrem do pěny a zašleháme vejce a melasu. Přimícháme mouku se sodou, solí, zázvorem, skořicí a hřebíčkem. Nakonec přilijeme horkou vodu, ocet a vše dobře promícháme. Těsto necháme několik hodin odpočinout.

2

Na pomoučeném vále vyválíme z těsta 5mm silný plát a formičkami vykrajujeme různé tvary. Zázvorky klademe dostatečně daleko od sebe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme je ve středně vyhřáté troubě 15-20 minut.

3

Po vychladnutí můžeme cukroví ozdobit např. rumovou polevou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept