Recept

Křehký borůvkový koláč

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 1306

Ingredience

400 g Borůvky
1 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
250 g Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 236 kcal
Kilojoule 987kJ
7% Sacharidy 25 g
18% Tuky 14 g
2% Sodík 32 mg
7% Bílkoviny 4 g

Křehký borůvkový koláč postup přípravy receptu:

1

Nejprve vypracujeme soudržné těsto z mouky, cukru, másla a špetky soli. Zabalené ve fólii necháme asi půl hodiny vychladit v lednici.

2

Borůvky propláchneme a necháme okapat.

3

Troubu předehřejeme na 180C.

4

Z těsta na pomoučeném vále vyválíme kulatý plát a vyložíme jím formu. Zvýšíme okraje a dno několikrát propíchneme vidličkou. Na těsto nasypeme borůvky. Vejce a cukr rozmícháme ve smetaně a směsí zalijeme borůvky.

5

Pečeme asi 20minut. Koláč podáváme se šlehanou smetanou.

Poznámka

Horkovzdušnou troubu předehřejeme pouze na 160C

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept