Omeleta aux fines herbes
30 min.

Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyŠalotka
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžíceBazalka
- 8kusůVejce slepičí
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceOlej olivový
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaSůl
- 0,5lžíceEstragon
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
20 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
200 mg
Cukr
909 mg
Postup přípravy
- 1Na pánvi na rozpuštěném másle zvolna podusíme jemně nakrájenou šalotku a prolisovaný česnek doměkka. Vmícháme nasekané bylinky, zlehka přimícháme ušlehanou smetanu a našlehaná vejce. Podle chuti osolíme.
- 2Na teflonové pánvi rozpálíme trochu oleje. 1/4 hmoty nalijeme na pánev a rozprostřeme po dně. Během smažení omeletou pohybujeme, aby se těsto rovnoměrně smažilo.
- 3Hotovou omeletu natřikrát přeložíme a přesuneme na talíř. Stejně postupujeme u dalších 3 omelet.
- 4Pokrm podáváme horký.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.