Omeleta aux fines herbes - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta aux fines herbes
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 13085 |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
0,5 polévková lžíce | Estragon |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Šalotka |
2 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 500,3mg |
Draslík | 492,3mg |
Vláknina | 384,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Estragon, Šalotka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Omeleta aux fines herbes postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi na rozpuštěném másle zvolna podusíme jemně nakrájenou šalotku a prolisovaný česnek doměkka. Vmícháme nasekané bylinky, zlehka přimícháme ušlehanou smetanu a našlehaná vejce. Podle chuti osolíme. |
2 | Na teflonové pánvi rozpálíme trochu oleje. 1/4 hmoty nalijeme na pánev a rozprostřeme po dně. Během smažení omeletou pohybujeme, aby se těsto rovnoměrně smažilo. |
3 | Hotovou omeletu natřikrát přeložíme a přesuneme na talíř. Stejně postupujeme u dalších 3 omelet. |
4 | Pokrm podáváme horký. |