Recept

Kuřecí stehýnka na česneku

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 13088

Ingredience

0,5 polévková lžíce Bazalka
1 ks Cibule
4 ks Kuřecí stehna
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1 dl Víno bílé
250 ml Vývar drůbeží
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 503 kcal
Kilojoule 2 106kJ
2% Sacharidy 8 g
35% Tuky 26 g
28% Sodík 554 mg
68% Bílkoviny 38 g

Kuřecí stehýnka na česneku postup přípravy receptu:

1

Omytá kuřecí stehna osušíme, osolíme a obalíme v mouce, bazalce a pepři. Zlehka je opečeme po obou stranách na oleji.

2

Opečená stehna vyjmeme, na oleji od opékání zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme rozdrcené stroužky česneku a osmahneme. Zalijeme trochou vývaru a uvedeme do varu. Přidáme stehýnka, víno, oloupaná, na kousky nakrájená rajčata a dusíme pod poklicí v troubě téměř doměkka. Odstraníme pokličku a stehna dopečeme, aby kůže zčervenala a šťáva zhoustla.

3

Podáváme se zeleninovou rýží.

Poznámka

Bílé víno můžeme vynechat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept