Recept

Vepřové kotlety v česnekové omáčce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 13089

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Olej stolní
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vepřové kotlety
2 polévková lžíce Voda pitná
2 polévková lžíce Víno bílé
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 206 kcal
Kilojoule 863kJ
1% Sacharidy 5 g
14% Tuky 11 g
8% Sodík 153 mg
38% Bílkoviny 21 g

Vepřové kotlety v česnekové omáčce postup přípravy receptu:

1

Omyté kotlety vykostíme a na okrajích nařízneme. Naklepeme je, osolíme a obalíme v mouce, kterou na maso přitiskneme. Přebytečnou mouku oklepeme.

2

Kotlety opečeme v rozpáleném oleji po obou stranách.

3

Oloupaný česnek rozetřeme, přidáme sójovou omáčku, víno, vodu, cukr, olej (2 polévkové lžíce) a pepř. Omáčku necháme chvilku proležet v chladu.

4

Opečené kotlety upravíme na talíře a přelijeme je připravenou prohřátou omáčkou.

5

Podáváme s rýží a zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept