Zapečené pórkové závitky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené pórkové závitky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 13094 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Pórek |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
100 g | Šunka dušená |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
38% Kalorie 751 kcal
Kilojoule 3 143kJ
8% Sacharidy 30 g
78% Tuky 58 g
2% Sodík 35 mg
50% Bílkoviny 28 g
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 197,5mg |
Draslík | 315,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,0mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pórek, Smetana 33% (šlehačka), Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zapečené pórkové závitky postup přípravy receptu:
1 | Očištěný a omytý pórek nakrájíme na špalíčky. Na plátek šunky položíme plátek sýru, špalíček pórku, zabalíme do závitku a upevníme párátky. |
2 | Závitky urovnáme do pekáčku, zalijeme smetanou a zapečeme ve středně vyhřáté troubě. |
3 | Podáváme jako teplý předkrm. |