Studená žampionová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená žampionová omáčka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13106 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
150 g | Majonéza |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,6mg |
Draslík | 811,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 4,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Majonéza, Olej stolní, Pažitka, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studená žampionová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky a podusíme je na oleji doměkka. |
2 | Majonézu zředíme mlékem a citronovou šťávou. Přidáme vychladlé žampiony a podle chuti osolíme a osladíme. Nakonec zlehka vmícháme nakrájenou pažitku. |
3 | Omáčku podáváme k masům. |