Recept

Vepřové hranolky s vínem a švestkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 13129

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Marmeláda rybízová
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
30 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
500 g Vepřová kýta
1 dl Víno červené
200 g Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 414 kcal
Kilojoule 1 733kJ
4% Sacharidy 13 g
35% Tuky 27 g
16% Sodík 327 mg
45% Bílkoviny 25 g

Vepřové hranolky s vínem a švestkami postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme přes vlákno na plátky, naklepeme je a pokrájíme na hranolky.

2

Na lžíci oleje rozškvaříme slaninu, nakrájenou na nudličky. Přidáme jemně rozkrájenou cibuli a zpěníme ji. Vmícháme maso a za stálého míchání zprudka opečeme. Přidáme máslo, odpeckované a na nudličky pokrájené švestky, džem, přilijeme víno. Vše krátce podusíme, nakonec pokrm ochutíme citronovou šťávou a ihned podáváme.

3

Vhodnou přílohou jsou těstoviny nebo rýže.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept