Recept

Kapr dušený v jablkách

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 13134

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 ks Cibule
0,3 ks Citrony
60 g Hrozinky
200 g Jablka
800 g Kapr obecný
30 g Med včelí
160 g Máslo čerstvé
20 g Perník
1 špetka Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
3 dl Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 738 kcal
Kilojoule 3 087kJ
9% Sacharidy 34 g
60% Tuky 45 g
15% Sodík 298 mg
66% Bílkoviny 37 g

Kapr dušený v jablkách postup přípravy receptu:

1

Očištěného kapra naporcujeme, osolíme, spolu s jemně nakrájenou cibulí opečeme na másle. Přidáme bobkový list, plátky citronu, polovinu dávky vína a chvíli podusíme.

2

Podušeného kapra vyjmeme, do kastrolu dáme oloupaná, na kousky pokrájená jablka se skořicí a necháme je pod pokličkou rozvařit.

3

Rozvařená jablka prolisujeme na kapra a zalijeme zbylým vínem, ve kterém jsme namočili nastrouhaný perník. Přidáme spařené rozinky, med a vše 10 minut podusíme.

4

Podáváme s vařenými bramborami.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept