Recept

Rajčatová polévka s fazolkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 13148

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr krupice
150 g Fazolové lusky zelené
2 dl Mléko polotučné
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
40 g Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Těstoviny čtyřvaječné
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 167 kcal
Kilojoule 701kJ
7% Sacharidy 25 g
8% Tuky 6 g
10% Sodík 206 mg
9% Bílkoviny 5 g

Rajčatová polévka s fazolkami postup přípravy receptu:

1

Očištěné fazolové lusky nakrájíme na kratší nudličky, vsypeme do vařící osolené vody a povaříme 5 minut. Přilijeme mouku, rozmíchanou ve vodě, za stálého míchání uvedeme do varu a vaříme, stále mícháme, až budou fazolky téměř měkké.

2

Přidáme rajčatový protlak, těstoviny a dále vaříme.

3

Když jsou těstoviny měkké, vmícháme do polévky mléko, lžičku cukru a přivedeme k varu. Nakonec ochutíme citronovou šťávou, posypeme nasekanou petrželkou a přidáme kousek másla.

4

Ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Použijeme polévkové těstoviny, např. písmenka, vlasové nudle apod.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept