Sázená vejce po španělsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sázená vejce po španělsku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13153 |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 245,7mg |
Draslík | 327,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Olej stolní, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sázená vejce po španělsku postup přípravy receptu:
1 | Jednu nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na 2 lžících oleje, přidáme očištěné a na proužky pokrájené papriky a osmahneme je. Dále přidáme spařená, oloupaná a na kousky rozkrájená rajčata, prolisovaný česnek, sůl a cukr. Vše dusíme do měkka. |
2 | V lívanečníku na oleji připravíme 4 sázená vejce, osolíme je a opepříme. Cibuli krájíme na širší kolečka, oddělíme je od sebe a osmahneme na oleji. |
3 | Sázená vejce upravíme na talířky, obložíme je paprikovou směsí a cibulovými kroužky. |
4 | Podáváme s chlebem nebo s pečivem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.
Velice zajímavý recept s ještě zajímavějším výsledkem jsou sázená vejce po španělsku. Jsou chuťově výborná a také rychle připravená. Vyzkoušejte je!