Brokolicový nákyp s vepřovým masem

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
22 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
42 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou brokolici rozebereme na růžičky, stonek oloupeme a vše vsypeme do vařící osolené vody, uvaříme téměř do měkka.
  • 2
    Stonek nakrájíme na plátky, pečené (nebo vařené) maso na kostičky a přimícháme růžičky brokolice.
  • 3
    Směs vložíme do vymaštěné zapékací mísy, prohřejeme v mírně vyhřáté troubě, zalijeme moukou rozšlehanou s mlékem a žloutkem. Pokrm zvolna upečeme.
  • 4
    Před dopečením posypeme povrch nastrouhaným sýrem, který necháme jen roztavit.
  • 5
    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.