Recept

Jarní kopřivová roláda

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 13158

Ingredience

250 g Kopřiva
0,1 l Mléko polotučné
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
0,5 kávová lžička Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 203 kcal
Kilojoule 851kJ
3% Sacharidy 11 g
20% Tuky 15 g
6% Sodík 110 mg
12% Bílkoviny 7 g

Jarní kopřivová roláda postup přípravy receptu:

1

250 g čerstvých kopřiv spaříme, scedíme a na jemno nasekáme.

2

Z másla, oleje a 3 lžic mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji 1/8 l mléka, povaříme 3 minuty a odstavíme. Do vzniklého bešamelu zamícháme postupně tři žloutky, sůl, po částech nasekané kopřivy a sníh ušlehaný ze zbylých bílků.

3

Na plech položíme pečicí papír, rozetřeme na něj směs a pečeme v předehřáté troubě 15 - 20 minut.

4

Upečené těsto překlopíme na pomaštěný papír, potřeme rajčatovým protlakem a pomocí papíru zavineme roládu.

5

Roládu podáváme teplou s bramborovou kaší.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept