Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13175
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
5 ks Cukr kostkový
1 ks Cukr vanilka
1 kávová lžička Máslo čerstvé
0,5 l Mléko plnotučné
120 g Rýže loupaná
1 špetka Skořice mletá
1 špetka Sůl
2 hrst Třešně
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 305 kcal
Kilojoule 1 277kJ
13% Sacharidy 49 g
12% Tuky 9 g
3% Sodík 68 mg
15% Bílkoviny 8 g

Třešňová rýže postup přípravy receptu:

1

Do propláchnuté rýže vlijeme mléko, přidáme kostky cukru, citronovou kůru, špetku soli a zvolna vaříme.

2

Když směs prochladne, přimícháme máslo, žloutky, vanilkový cukr, špetku skořice a omyté, vypeckované třešně. Vše dobře promícháme, vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy (nebo do pekáčku). Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

3

Třešňovou rýži podáváme s ovocnou šťávou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept