Smažená jarní sluníčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená jarní sluníčka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 13192 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
70 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
50 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej stolní |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
3 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 160,5mg |
Draslík | 16,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Olej stolní, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Smažená jarní sluníčka postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme mouku, žloutky, 50 g moučkového cukru, vanilkový cukr, změklé máslo, víno a nastrouhanou kůru z 1/2 citronu. Vypracujeme tuhé těsto. |
2 | Z těsta vyválíme na pomoučeném vále placku silnou asi 4 mm. Vykrajujeme kolečka a jejich okraje po obvodu nařízneme jako sluneční paprsky. |
3 | Sluníčka smažíme na rozehřátém oleji a ještě horké pocukrujeme. |
Poznámka
Cukroví připravujeme na Velikonoce na oslavu jara.