Recept

Jehněčí hřbet s citronem na tymiánu

  • Tunis
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13193

Ingredience

2 ks Citrony
500 g Cuketa
1 ks Jehněčí hřbet
500 g Mrkev kořen
1 špetka Muškátový květ
150 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 šálek Tymián čerstvý
150 ml Voda pitná
0,3 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 449 kcal
Kilojoule 1 878kJ
10% Sacharidy 35 g
429% Tuky 322 g
22% Sodík 431 mg
17% Bílkoviny 9 g

Jehněčí hřbet s citronem na tymiánu postup přípravy receptu:

1

Čerstvý tymián opláchneme a polovinu nasekáme.

2

Omyté a osušené maso potřeme solí, pepřem a nasekaným tymiánem. Vložíme je do vymazaného pekáče a za stálého podlévání upečeme v troubě.

3

Omyté cukety a očištěnou mrkev nastrouháme na nudličky a podusíme na zbylém másle. Osolíme, okořeníme špetkou muškátu, podlijeme trochou vody a 3 minuty dusíme.

4

Pečené maso potřeme citronovou šťávou (nebo citronovým želé) a ještě 5 minut pečeme. Maso vyjmeme, do šťávy přilijeme vývar, povaříme a podle chuti dosolíme a opepříme.

5

Nakonec pečeni upravíme na připravenou podušenou zeleninu a ozdobíme snítkou tymiánu a dílky citronu.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou nudle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept