Jednoduchý recept

Vývar z drůbeže

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vývar z drůbeže 5 1
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 132

Ingredience

150 g Cibule
3000 g Drůbeží skelety s kůží
50 g Sůl
11 l Voda pitná
750 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

1% Kalorie 25 kcal
Kilojoule 103kJ
1% Sacharidy 5 g
0% Tuky 0 g
99% Sodík 2 g
2% Bílkoviny 1 g

Vývar z drůbeže postup přípravy receptu:

1

Suroviny z kuřat očistíme a opláchneme, zalijeme je vodou, uvedeme do varu, zmírníme příkon tepla, mírně osolíme a zvolna vaříme 45-60 minut.

2

Během vaření přidáme očištěnou, opláchnutou, částečně rozkrájenou zeleninu a dovaříme.

3

Nakonec hotový vývar procedíme hustým cedníkem.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Vývar z drůbeže
Z tohoto receptu jsem v rozpacích a nevím, jak ho zhodnotit. Na 10 porcí 11 lt vody? To by bylo cca 10 litrů vývaru. Tento vývar by byl tzv. základní, který se dále používá a přidává dle potřeby k různým drůbežím pokrmům, která se dále dochucují. Já na vývar použila drůbeží skelety a odřezky po rozporcování celých kuřat. Ještě jsem přidala celý pepř a nové koření, malinko Podravky Natural a využila jsem vývar na polévku se strouháním. Takže jako základní vývar k dalšímu použití můžu doporučit. Půjde dost dobře zamrazit do zásobyblink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept