Sladkokyselá paprika s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladkokyselá paprika s rajčaty
Sladkokyselá paprika s rajčaty
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 1326 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 špetka | Anýz mletý |
6 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 špetka | Koriandr mletý |
3 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
4 polévková lžíce | Omáčka sójová |
2 ks | Paprika červená |
2 ks | Paprika zelená |
0,5 ks | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
4 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 365,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 86,3mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Česnek, Cukr krupice, Koriandr mletý, Olej arašídový (podzemnicový), Paprika červená, Paprika zelená, Rajčata, Víno rýžové čínské, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Sladkokyselá paprika s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Papriky nejprve omyjeme, zbavíme semen a nakrájíme na tenké nudličky. Rajčata rovněž omyjeme, slupku křížem nakrojíme a na chvíli vložíme do vroucí vody. Po vyjmutí slupky oloupeme a rajčata nakrájíme na dílky. |
2 | Oloupaný česnek prolisujeme. Petrželku opláchneme, necháme okapat a lístky nasekáme najemno. |
3 | Ve woku rozpálíme olej a zeleninu osmahneme. Přidáme rýžové víno a sójovou omáčku. Potom necháme v pánvi na chvíli táhnout. Pokrm osladíme a dochutíme koriandrem, zázvorem a mletým anýzem. Takto upravený pokrm ihned servírujeme. |