Tofu s fenyklem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tofu s fenyklem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 13267 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
1 špetka | Kmín římský |
1 kávová lžička | Olej olivový |
160 g | Olivy nakládané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
250 g | Sýr sójový - Tofu |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 495,6mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citronová šťáva, Kmín římský, Olivy nakládané, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr sójový - Tofu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Tofu s fenyklem postup přípravy receptu:
1 | Sýr Tofu nakrájíme na kostičky, hlízu fenyklu pokrájíme na plátky. |
2 | Na pánev s rozehřátým olejem vložíme Tofu a fenykl, osmažíme. Přidáme olivy, okmínujeme, opepříme a osolíme. Zalijeme vodou a dusíme do měkka. |
3 | Před podáváním přidáme do pokrmu citronovou šťávu a čerstvou bazalku. |
4 | Podáváme s vařenými těstovinami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.