Jednoduchý recept

Trhanec z pohankové mouky

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 13276

Ingredience

200 g Mouka pohanková
2 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Sůl
100 g Vepřové škvarky
0,3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 567 kcal
Kilojoule 2 372kJ
21% Sacharidy 75 g
13% Tuky 10 g
10% Sodík 199 mg
77% Bílkoviny 43 g

Trhanec z pohankové mouky postup přípravy receptu:

1

Pohankovou mouku osolíme a smícháme se studenou vodou. Mícháme tak dlouho, než vznikne hustší těsto.

2

V pánvi rozehřejeme olej, vlijeme těsto a v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia pečeme do křupava.

3

Upečený trhanec vidličkou roztrháme na kousky a posypeme škvarky.

Poznámka

Servírujeme teplé. Množství vody upravíme podle hustoty těsta.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept