Jednoduchý recept

Sladké česnekové lilky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 1329

Ingredience

1 ks Cibule
6 kávová lžička Cukr třtinový
4 ks Lilek
6 kávová lžička Ocet jablečný
7 polévková lžíce Olej stolní
6 kávová lžička Omáčka sójová
1 polévková lžíce Sherry brandy
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 227 kcal
Kilojoule 952kJ
8% Sacharidy 29 g
22% Tuky 16 g
1% Sodík 10 mg
6% Bílkoviny 4 g

Sladké česnekové lilky postup přípravy receptu:

1

Lilky nejprve očistíme, odstraníme stopky a omyjeme. Poté je podélně rozpůlíme a nakrájíme na kostky o velikosti asi 3cm.

2

Ve woku rozpálíme 3 lžíce oleje a pánev opatrně nakloníme tak aby olej pokryl stěny. Vložíme polovinu lilků a za stálého míchání zprudka asi 5min opékáme. Za tuto dobu lilky zhnědnou a vstřebají veškerý olej. Lilky vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce. Do woku přidáme 3 lžíce oleje a druhou polovinu lilků. Opět osmahneme a vyjmeme na papírovou utěrku.

3

Ve woku rozpálíme zbytek oleje. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme najemno. Obě přísady restujeme asi 3minuty. Poté přisypeme cukr a necháme mírně zkaramelizovat. Za stálého míchání přidáme sójovou omáčku, sherry a ocet. Necháme projít varem.

4

Opečené lilky vrátíme do woku a dusíme zvolna ještě 3minuty, dokud nevsáknou veškerou tekutinu.

5

Hotové lilky podáváme s rýží.

Poznámka

Použijeme menší lilky

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept