Pestrý zeleninový nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pestrý zeleninový nákyp
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 13291 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
150 g | Hrášek |
0,3 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
2 dl | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Muškátový květ |
1 špetka | Pepř černý mletý |
350 g | Pórek |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
6 polévková lžíce | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 250,5mg |
Draslík | 353,7mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,1mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek, Kypřicí prášek do pečiva, Muškátový květ, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pestrý zeleninový nákyp postup přípravy receptu:
1 | Hrášek, omytý a na kousky nakrájený pórek i očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev promícháme, vložíme do zapékací mísy. Zalijeme trochou vývaru, osolíme, opepříme a dusíme v troubě asi 15 minut. |
2 | Z mouky smíchané s práškem do pečiva, mléka, vajec, soli, pepře a špetky květu připravíme těstíčko. Těstíčkem zalijeme podušenou zeleninu a upečeme v troubě do zlatova. |
3 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Můžeme použít mražený hrášek.