Mandlové hrudky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mandlové hrudky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13298 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
80 g | Cukr moučkový |
100 g | Mandle mleté |
20 g | Mandle plátky |
20 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 26,9mg |
Draslík | 91,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle mleté, Mandle plátky, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Mandlové hrudky postup přípravy receptu:
1 | Mleté mandle, cukr, vejce a mouku promícháme na hustší těsto. |
2 | Z těsta lžičkou vykrajujeme malé hrudky, které urovnáme na máslem vymaštěný a hrubou moukou vysypaný plech. Každou hrudku ještě posypeme plátky mandlí, nakrájenými na nudličky. |
3 | Cukroví upečeme ve středně vyhřáté troubě. |
Poznámka
Servírujeme teplé.