Sázená vejce po pekařsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sázená vejce po pekařsku
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13301 |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
4 krajíc | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 245,7mg |
Draslík | 88,7mg |
Vláknina | 144,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sázená vejce po pekařsku postup přípravy receptu:
1 | Na lívanečníku vymazaném olejem osmažíme jemně nakrájený česnek a vyjmeme ho. Přidáme na kostičky rozkrájenou veku bez kůrky a za stálého míchání osmažíme do zlatova. |
2 | Na osmažené kostičky veky vyklepneme vejce, osolíme, opepříme a na mírném ohni smažíme, až bílky ztuhnou. |
3 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.
Sázená vejce po pekařsku jsou velice dobrá, jen nenechávejte veku moc opéct, protože se vám dopeče při smažení volského oka. Jakmile ji více opečete a teprve potom na ně rozklepnete vajíčko, tak se vám veka připálí.