Recept

Sázená vejce po pekařsku

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Sázená vejce po pekařsku 5 1
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13301

Ingredience

1 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
4 krajíc Veka
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 150 kcal
Kilojoule 627kJ
4% Sacharidy 13 g
9% Tuky 7 g
9% Sodík 179 mg
16% Bílkoviny 9 g

Sázená vejce po pekařsku postup přípravy receptu:

1

Na lívanečníku vymazaném olejem osmažíme jemně nakrájený česnek a vyjmeme ho. Přidáme na kostičky rozkrájenou veku bez kůrky a za stálého míchání osmažíme do zlatova.

2

Na osmažené kostičky veky vyklepneme vejce, osolíme, opepříme a na mírném ohni smažíme, až bílky ztuhnou.

3

Ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Sázená vejce po pekařsku
Sázená vejce po pekařsku jsou velice dobrá, jen nenechávejte veku moc opéct, protože se vám dopeče při smažení volského oka. Jakmile ji více opečete a teprve potom na ně rozklepnete vajíčko, tak se vám veka připálí.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept