Francouzské brambory s kysaným zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzské brambory s kysaným zelím
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 13319 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
700 g | Brambory |
2 ks | Cibule |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Sádlo škvařené |
300 g | Salám jemný |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 129,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 66,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sádlo škvařené, Salám jemný, Sůl, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzské brambory s kysaným zelím postup přípravy receptu:
1 | Oloupané syrové brambory nakrájíme na kolečka silná asi půl centimetru. Oloupanou cibuli rozkrájíme na tenká kolečka, salám nastrouháme nebo pokrájíme na nudličky. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu. |
2 | Do pekáčku vymaštěného sádlem (nebo máslem) klademe těsně vedle sebe kolečka brambor, osolíme je a opepříme. Poklademe vrstvu kysaného zelí, nastrouhaného salámu a nakonec vrstvu cibule. Vrstvy opakujeme, horní vrstvu tvoří brambory, které ještě osolíme a opepříme. |
3 | Vše zalijeme smetanou ke šlehání a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi hodinu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.