Švestkové knedlíky z bramborového těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 1333 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1120 g | Brambory |
300 g | Cukr moučkový |
300 g | Máslo čerstvé |
450 g | Mouka pšeničná hrubá |
150 g | Pšeničná krupice |
20 g | Sůl |
1200 g | Švestky |
300 g | Tvaroh tvrdý |
80 g | Vejce slepičí |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 69,8mg |
Draslík | 662,4mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cukr moučkový, Sůl, Švestky, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Pšeničná krupice, Tvaroh tvrdý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Švestkové knedlíky z bramborového těsta postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme a necháme vychladnout. Studené je jemně umeleme nebo nastrouháme, přidáme sůl, rozmíchaná vejce, prosátou hrubou mouku a krupici. Vše propracujeme v tužší těsto. |
2 | Těsto hned rozválíme na tenký plát a nakrájíme na čtverce 4x4cm. Do středu klademe omyté a otřené švestky a zabalíme knedlíky. Vložíme je do osolené vařící vody, krátce po zavaření je zamícháme a zvolna vaříme. |
3 | Při podávání okapané knedlíky posypeme jemně nastrouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a přelijeme je rozpuštěným máslem. |