Jednoduchý recept

Švestková povidla bez míchání

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 320 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 300 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 13338

Ingredience

350 g Cukr krupice
1,5 dl Ocet kvasný lihový
2500 g Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 254 kcal
Kilojoule 1 064kJ
18% Sacharidy 64 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 0 mg
3% Bílkoviny 2 g

Švestková povidla bez míchání postup přípravy receptu:

1

Omyté švestky vypeckujeme, rozpůlíme, posypeme cukrem a zalijeme octem. Necháme v chladu 12 hodin stát.

2

Potom švestky vložíme do teflonového kastrolu a vaříme na mírném ohni 4 - 5 hodin (nesmíme míchat). Když se téměř všechna tekutina odpaří a povidla houstnou, dovaříme je za stálého míchání do husta.

3

Povidla naplníme do čistých skleniček a po vychladnutí dobře uzavřeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept