Křen ve sladkokyselém nálevu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křen ve sladkokyselém nálevu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 13344 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
80 g | Cukr krupice |
400 g | Křen |
4 dl | Ocet kvasný lihový |
10 g | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 184,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Křen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Křen ve sladkokyselém nálevu postup přípravy receptu:
1 | Vodu svaříme s cukrem a solí, přilijeme ocet, znovu přivedeme k varu. |
2 | Jemně nastrouhaný křen spaříme vařícím octovým roztokem a ihned naplníme do čistých skleniček, uzavřeme. Sterilujeme 20 minut při 90 stupních Celsia. Skleničky vyjmeme a zchladíme. |
3 | Křen podáváme k pečeným a grilovaným masům. |