Jednoduchý recept

Gratinované Svatojakubské mušle

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (4%)
Ocenění:
ID receptu: 13349

Ingredience

0,5 ks Citrony
16 ks Mušle svatojakubské
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
20 g Petržel - nať
40 g Strouhanka
20 g Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 248 kcal
Kilojoule 1 038kJ
6% Sacharidy 22 g
15% Tuky 11 g
35% Sodík 697 mg
28% Bílkoviny 16 g

Gratinované Svatojakubské mušle postup přípravy receptu:

1

Očistíme mušle od tuhého svalu a osušíme. Nastrouháme Parmezán.

2

Smícháme strouhanku, petržel, Parmezán.

3

Mušle vložíme do lastur (alternativně můžeme použít malé zapékací misky), posypeme směsí strouhanky a přelijeme trošku oleje.

4

Vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů. Zapékáme, dokud strouhanka nezíská oranžový nádech.

5

Před servírováním pokapeme citrónovou šťávou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept