Recept

Houbový koláč se zelím

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 13351

Ingredience

1 ks Cibule
750 g Houby čerstvé
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
125 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Sýr Gouda 45%
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
150 g Zakysaná smetana
250 g Zelí bílé - sterilizované

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 735 kcal
Kilojoule 3 075kJ
18% Sacharidy 64 g
59% Tuky 44 g
19% Sodík 385 mg
48% Bílkoviny 27 g

Houbový koláč se zelím postup přípravy receptu:

1

Smícháme mouku s máslem, vejcem, solí, pepřem a špetkou muškátu. Vypracujeme těsto, které necháme zabalené do fólie asi 30 minut v chladu.

2

Očištěné houby nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli pokrájíme na jemno a osmahneme na oleji. Přidáme houby a dusíme, až se odpaří většina vody. Poté přimícháme zelí.

3

Z těsta vytálíme placku a vyložíme jí koláčovou formu - okraje povytáhneme asi 4 cm. Těsto propícháme vidličkou a vložíme do silně vyhřáté trouby asi na 10 minut.

4

Do houbové směsi vmícháme kysanou smetanu a nastrouhaný sýr, nalijeme na korpus a pečeme 15 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept