Recept

Kuřecí prsa s kerblíkem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 13358

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
5 ks Kerblík
200 g Kuřecí prsa
2 kávová lžička Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
200 ml Vývar drůbeží
1 polévková lžíce Zakysaná smetana
300 g Zeleninová směs jarní - mražená

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 330 kcal
Kilojoule 1 382kJ
5% Sacharidy 18 g
9% Tuky 7 g
31% Sodík 629 mg
51% Bílkoviny 29 g

Kuřecí prsa s kerblíkem postup přípravy receptu:

1

V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme omytá kuřecí prsa a opečeme je po obou stranách. Maso osolíme a opepříme, zalijeme 100 ml vývaru, zakapeme citronovou šťávou. Přidáme zeleninovou směs a pod pokličkou vše zvolna dusíme asi 15 minut.

2

Maso se zeleninou přelijeme přes cedník, vývar nalijeme do mixéru a přidáme otrhané lístky kerblíku (jednu snítku necháme na ozdobu). Vše rozmixujeme a omáčku nakonec zjemníme smetanou.

3

Kuřecí prsa pokrájíme na plátky, přidáme zeleninu a přelijeme omáčkou. Každou porci ozdobíme kouskem kerblíku.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept