Kuřecí prsa s kerblíkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa s kerblíkem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 13358 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
5 ks | Kerblík |
200 g | Kuřecí prsa |
2 kávová lžička | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Vývar drůbeží |
1 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
300 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 66,8mg |
Draslík | 564,3mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 30,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kerblík, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží, Zeleninová směs jarní - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsa s kerblíkem postup přípravy receptu:
1 | V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme omytá kuřecí prsa a opečeme je po obou stranách. Maso osolíme a opepříme, zalijeme 100 ml vývaru, zakapeme citronovou šťávou. Přidáme zeleninovou směs a pod pokličkou vše zvolna dusíme asi 15 minut. |
2 | Maso se zeleninou přelijeme přes cedník, vývar nalijeme do mixéru a přidáme otrhané lístky kerblíku (jednu snítku necháme na ozdobu). Vše rozmixujeme a omáčku nakonec zjemníme smetanou. |
3 | Kuřecí prsa pokrájíme na plátky, přidáme zeleninu a přelijeme omáčkou. Každou porci ozdobíme kouskem kerblíku. |
Poznámka
Servírujeme teplé.