Zelné závitky s paprikovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelné závitky s paprikovou omáčkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13379 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 krajíc | Chléb toastový |
1 ks | Cibule |
2 ks | Jalovec |
2 polévková lžíce | Jíška instantní |
2 ks | Kachní prsa |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
125 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
2 kávová lžička | Tymián sušený |
1 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Voda pitná |
375 ml | Vývar z hovězích kostí |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 148,3mg |
Draslík | 745,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 43,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Cibule, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Tymián sušený, Vejce slepičí, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Jíška instantní, Kachní prsa, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zelné závitky s paprikovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Zelné listy přelijeme vroucí osolenou vodou a blanšírujeme 5 minut. Krajíčky chleba pokapeme smetanou, omyté maso nakrájíme na kousky a oloupanou cibuli na jemno nasekáme. |
2 | Maso s cibulí i chlebem rozmixujeme, do hmoty přidáme vejce, roztlučený jalovec a lžičku tymiánu. Osolíme, opepříme a dobře promícháme. |
3 | Na každý zelný list dáme kousek nádivky, zavineme a spíchneme párátkem. |
4 | Rozpustíme máslo a závitky na něm osmahneme. Očištěné papriky pokrájíme na kostičky, přisypeme k závitkům, přidáme tymián, přelijeme vývarem a vaříme 30 minut. Nakonec omáčku zahustíme jíškou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.