Recept

Brambory na loupačku s petrželkovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13384

Ingredience

800 g Brambory rané
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
750 ml Mléko polotučné
100 g Moravské uzené maso
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
250 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 422 kcal
Kilojoule 1 768kJ
14% Sacharidy 51 g
20% Tuky 15 g
11% Sodík 220 mg
49% Bílkoviny 28 g

Brambory na loupačku s petrželkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Omyté nové brambory vaříme asi 20 minut v osolené vodě.

2

V pánvi rozpustíme máslo, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem, rozmícháme a povaříme asi 5 minut. Přisypeme část nasekané petrželky, přidáme worcester, citronovou šťávu, hořčici, sůl a pepř.

3

Uvařené brambory (i se slupkou) rozdělíme na talíře, k nim plátky šunky a moravského uzeného, přelijeme omáčkou.

4

Nakonec pokrm posypeme zbylou petrželkou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept