Brambory na loupačku s petrželkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory na loupačku s petrželkovou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13384 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
800 g | Brambory rané |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
750 ml | Mléko polotučné |
100 g | Moravské uzené maso |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Šunka dušená |
1 l | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 70,5mg |
Draslík | 32,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Hořčice plnotučná, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Moravské uzené maso, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka dušená, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Brambory na loupačku s petrželkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Omyté nové brambory vaříme asi 20 minut v osolené vodě. |
2 | V pánvi rozpustíme máslo, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem, rozmícháme a povaříme asi 5 minut. Přisypeme část nasekané petrželky, přidáme worcester, citronovou šťávu, hořčici, sůl a pepř. |
3 | Uvařené brambory (i se slupkou) rozdělíme na talíře, k nim plátky šunky a moravského uzeného, přelijeme omáčkou. |
4 | Nakonec pokrm posypeme zbylou petrželkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.