Jednoduchý recept

Kynuté lívanečky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 1339

Ingredience

20 g Citrony
100 g Cukr krupice
150 g Cukr moučkový
50 g Droždí
300 g Marmeláda jahodová
1350 ml Mléko polotučné
1000 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 g Skořice mletá
10 g Sůl
300 g Tuk
300 g Tvaroh tvrdý
120 g Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 678 kcal
Kilojoule 2 838kJ
35% Sacharidy 126 g
9% Tuky 7 g
29% Sodík 587 mg
49% Bílkoviny 27 g

Kynuté lívanečky postup přípravy receptu:

1

Droždí promícháme s trochou cukru, zředíme malým množstvím vlažného mléka, přidáme trochu mouky a promícháme. Vznikne řídké těstíčko - kvásek, který necháme vykynout na teple.

2

Po vykynutí do kvásku přilijeme zbylé vlažné mléko, rozšleháme vejce, přidáme kůru z omytého citronu, sůl a zbylou mouku. Vše dobře promícháme a necháme znovu kynout.

3

Vykynuté těstíčko naléváme do lívanečníků vytřených tukem. Lívance pečeme po obou stranách dorůžova.

4

Při podávání obalujeme lívance v moučkovém cukru se skořicí nebo je potřeme marmeládou a posypeme strouhaným tvarohem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept