Recept

Vepřová panenka s chřestem a cuketou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 13395

Ingredience

1 ks Bešamel
750 g Chřest bílý
2 ks Cuketa
1 kávová lžička Cukr krupice
125 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl
400 g Vepřová panenka
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 472 kcal
Kilojoule 1 976kJ
5% Sacharidy 17 g
46% Tuky 35 g
31% Sodík 619 mg
48% Bílkoviny 27 g

Vepřová panenka s chřestem a cuketou postup přípravy receptu:

1

V hrnku přivedeme vodu k varu, osolíme, přidáme cukr. Do vody vložíme oloupaný chřest a 15 minut vaříme. Po 10 minutách varu přidáme omyté cukety, pokrájené na hranolky. Povařenou zeleninu slijeme a necháme okapat.

2

Omyté maso nakrájíme na medailonky. V pánvi rozpálíme olej, maso po obou stranách opékáme.

3

Podle návodu připravíme smetanovou omáčku a rozpustíme v ní máslo. Nakonec vmícháme protlak.

4

Na talíře rozdělíme porce masa, přidáme zeleninu a přelijeme smetanovou omáčkou.

5

Podáváme s vařenými bramborami.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept