Odpalovaný sýrový koláč s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Odpalovaný sýrový koláč s vejci
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 13397 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
3 ks | Vejce slepičí |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 490,9mg |
---|---|
Cholesterol | 207,7mg |
Draslík | 67,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Odpalovaný sýrový koláč s vejci postup přípravy receptu:
1 | V hrnci přivedeme k varu 150 ml vody, osolíme ji a rozpustíme v ní máslo (75 g). Přisypeme naráz mouku, snížíme teplotu a mícháme. Vaříme, až těsto zhoustne a odlepuje se ode dna. |
2 | Těsto nalijeme do mísy, necháme vychladnout. Přidáme vejce a dobře promícháme. Vsypeme nasekanou petrželku, nastrouhaný sýr, sůl a pepř. Vše zamícháme. |
3 | Koláčovou formu vymastíme a nalijeme do ní těsto. Povrch uhladíme a koláč pečeme v silně vyhřáté troubě asi 30 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Do koláče můžeme také zapéct šunku, kuřecí maso nebo žampiony.