Bílá polévka z drůbeže - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bílá polévka z drůbeže
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 134 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
30 g | Celer bulvový |
600 g | Kuřecí drůbky |
70 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko polotučné |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g | Mrkev kořen |
30 g | Petržel kořen |
10 g | Petržel - nať |
60 g | Rýže loupaná |
7 g | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 168,6mg |
Draslík | 174,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Kuřecí drůbky, Petržel kořen, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bílá polévka z drůbeže postup přípravy receptu:
1 | Pečlivě očištěné a opláchnuté drůbky a vnitřnosti zalijeme vodou, mírně osolíme, uvedeme do varu a zvolna vaříme, až změknou. |
2 | Potom přidáme očištěnou, opláchnutou a na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu, vše uvaříme doměkka a scedíme. |
3 | Dávku prosáté mouky za občasného promíchání mírně opražíme na sucho a za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem z drůbků a zeleniny. |
4 | Uvedeme do varu a za občasného prošlehávání nejméně půl hodiny zvolna vaříme. |
5 | Ke konci varu přilijeme mléko, krátce povaříme a polévku procedíme hustým cedníkem. |
6 | Nakonec do polévky vložíme maso z drůbků a vnitřností, které jsme nakrájeli na menší kostičky, rýži uvařenou v osolené vodě, propláchnutou a okapanou, máslo a polévku ještě krátce povaříme. |
7 | Omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať vkládáme do polévky při podávání. |
Poznámka
Voda pitná: (na vývar z drůbků)